Ovos de galiñas alimentadas a base de millo
Torta de queixo estilo A Viña

Torta de queixo estilo A Viña

Torta de queixo estilo A Viña

pinit

Torta de queixo estilo A Viña

Dificultad: Intermedio Tiempo de preparación 15 minuto(s) Tiempo de cocción 45 minuto(s) Tiempo de descanso 60 minuto(s) Tiempo total 2 h
Porciones: 6
Mejor temporada: Adecuado durante todo el año

Descripción

Un clásico entre as tortas de queixo. Unha sobremesa perfecta para calquera ocasión e tamén para levar a unha comida campestre. E se queres darlle un toque galego, combínaa cun pouco de marmelo e terás o peche perfecto para calquera festa, romaría ou comida. 

 

Ingredentes

Elaboración

  1. Nun bol fondo, batemos lixeiramente os ovos con balea, sen que cheguen a facer escuma. 

  2. Engadimos o azucre e integramos ben co ovo.

  3. Agregamos agora a fariña e integramos. 

  4. Engadimos o queixo crema a temperatura ambiente e integramos coa axuda dunha espátula de silicona, ata que quede unha masa lisa e sen grumos. 

  5. Por último, sumamos a nata líquida e mesturamos ben co resto dos ingredientes. 

  6. Forramos un molde desmontable con papel de forno e vertemos a masa. 

  7. Enfornamos durante 40 ou 45 minutos a 200 graos. 

    Aínda que habitualmente o interior desta torta tira a líquido, para levar de comida campestre recomendamos deixala uns 10 minutos máis no forno para que a masa calle máis. 
  8. Retiramos do forno, deixamos arrefriar durante unha hora e desmoldamos con coidado. 

  9. E agora, a gozar da túa sobremesa!

Palabras claves: repostería, tradicional, romaría, picnic, sobremesa
Leave a Comment

Your email address will not be published.