Ovos de galiñas alimentadas a base de millo
Empanadillas de ovo, tenreira galega e pasas

Empanadillas de ovo, tenreira galega e pasas

Empanadillas de ovo, tenreira galega e pasas

pinit

Empanadillas de ovo, tenreira galega e pasas

Dificultad: Principiante Tiempo de preparación 30 minuto(s) Tiempo total 30 mins
Porciones: 8
Mejor temporada: Adecuado durante todo el año

Descripción

Unhas empanadillas inspiradas nunha receita peruana, pero con toque galego, que sabemos que che encantarán. Unha combinación de sabores doces e salgados que se poden complementar cun toque acedo de zume de lima. E perfectas para levar a unha comida ao aire libre. Próbaas!

Ingredentes

Elaboración

  1. Cocemos os ovos en auga con sal e vinagre 10 minutos

  2. Mentres, picamos a cebola en anacos pequenos e o allo. 

  3. Pochamos a cebola e o allo. Engadimos a carne picada, o sal, a pementa e as especias. Revolvemos e deixamos que se faga a carne. 

  4. Pelamos os ovos cocidos (previamente arrefriados con auga, para pelalos mellor). Picámolos en anacos pequenos. 

  5. Mesturamos a carne, o ovo cocido e pásalas. Integramos ben toda a mestura. 

  6. Colocamos un anaco de masa, previamente cortada en círculos. Podes usar masa comprada ou facela caseira con esta receita de Demillo. 

  7. Enche cada círculo de masa cunha cullerada de carne, ovo e pasas. Pecha a empanadilla, píntaa con ovo e sélaa o bordo cun garfo. 

  8. Cando teñas todas as empanadillas montadas, colócaas nunha fonte de forno e enforna uns 15 minutos (ata que a masa estea dourada) a 180º). 

  9. Xa tes empanadillas listas! E deixámosche unha suxerencia: cando as comas, ábreas pola metade e bótalle unhas gotitas de lima. A mestura de salgado, doce e ácido encantarache. 

Palabras claves: tradicional, romaría, picnic, entrantes
Leave a Comment

Your email address will not be published.