Ovos de galiñas alimentadas a base de millo
Tarta de Santiago para celebrar o Día de Galicia

Tarta de Santiago para celebrar o Día de Galicia

Tarta de Santiago para celebrar o Día de Galicia

Receita-tarta-de-santiago-facil pinit

Tarta de Santiago para celebrar o Día de Galicia

Dificultad: Intermedio Tiempo de preparación 15 minuto(s) Tiempo de cocción 30 minuto(s) Tiempo de descanso 30 minuto(s) Tiempo total 1 h 15 mins Porciones: 6 Mejor temporada: Adecuado durante todo el año

Descripción

É un das sobremesas máis coñecidas de Galicia, por iso non podía faltar para celebrar o seu día. E con só tres ingredientes.

Ingredientes

Elaboración

  1. Bater os ovos co azucre nun bol ata que branqueen.

  2. Mesturar a améndoa co batido anterior con espátula e con movementos envolventes ata incorporala ben.

  3. Untar un molde con manteiga e papel parafinado no fondo tamén untado con manteiga.

  4. Verter a mestura e meter a forno prequentado a 180 graos uns 30 minutos (isto dependerá do forno).

  5. Espolvorear con azucre glas picando a cruz de Santiago
    de papel con alfinetes e retirándoa logo con coidado para que quede o debuxo.

Palabras claves: Sobremesa, receta galega, receta tradiciona, amendoa
Deixa unha resposta

Your email address will not be published.