Ovos de galiñas alimentadas a base de millo
Tortilla de pataca e pementos de Padrón

Tortilla de pataca e pementos de Padrón

Tortilla de pataca e pementos de Padrón

Ovos galegos, patacas galegas e pementos de Padrón para unha tortilla irresistible.
Tortilla-de-pataca-pementos-padron-Demillo pinit

Tortilla de pataca e pementos de Padrón

Dificultad: Intermedio Tiempo de preparación 20 minuto(s) Tiempo de cocción 30 minuto(s) Tiempo total 50 mins Porciones: 4 Mejor temporada: Verano

Descripción

Xa é época de pementos de Padrón! Así que unimos tres produtos moi galegos para crear esta exquisita tortilla. Pero lembra, " uns pican e outros non".

Ingredientes

Instruccións

  1. Pelamos e cortamos as patacas en láminas finas. Mentres poñemos xa a fritir os pementos en abundante aceite.

    Tortilla-de-pataca-e-pementos-Demillo
  2. Fritimos tamén as patacas en abundante aceite, ata que estean brandas (non tostadas).

    Tortilla-de-pataca-e-pementos-Demillo
  3. Retiramos os pementos do lume canto estean brandos e poñémolos sobre papel de cociña para absorber o aceite. Picamos en anacos moi pequenos.

  4. Batemos os cinco ovos e mesturamos cos pementos picados.

  5. Sacamos as patacas, escorremos ben o aceite e mesturámolas co ovo, o pemento e salgamos. Mesturamos todo ben e deixamos repousar uns minutos para que se mesturen ben os sabores e a pataca empápese ben co ovo.

  6. Vertemos a mestura na mesma tixola na que fritimos as patacas, unha vez retirado o aceite. Cociñamos a tortilla polos dous lados máis ou menos tempo, en función de se vos gusta máis pasada ou co ovo máis solto.

  7. Unha vez cociñada a tortilla polos dous lados, retirámola do lume, envorcámola nun prato, fonte ou recipiente de madeira... E lista!

    Tortilla-de-pataca-e-pementos-de-padron-Demillo

Palabras claves: Prato principal, tortilla, pementos de Padrón
Deixa unha resposta

Your email address will not be published.