Ovos escoceses co seu toque galego
Ovos escoceses co seu toque galego


Ovos escoceses co seu toque galego
Descripción
É unha receita típica de Escocia, aínda que a súa orixe podería estar en India ou en Londres, e neste caso ten o inconfundible toque dos ovos galegos Demillo, de galiñas alimentadas a base de millo.
Ingredientes
Para o rebozado
Elaboración
-
Cocemos os ovos durante 6 min para que a xema non quede do todo feita.
-
Misturamos a carne picada con sal, a pementa negra, a noz moscada e a mostaza. Dividimos a masa en duas partes.
-
Envolvemos cada un dos ovos coa masa de carne. Collémola coa man, acomodamos aí un ovo e ímolo cubrindo coa masa ata que quede completamente envolto.
-
ebozamos cada ovo envolto. Pasamos primeiro por fariña, logo polo ovo batido e por último polo pan relado.
-
Fritimos cada un dos ovos en abundante aceite de oliva ata que estean dourados uniformemente
-
Retiramos e colocamos sobre un papel absorbente para eliminar o exceso de aceite.
-
¡A comer! Podemos acompañar con salsa holandesa.