Ovos de galiñas alimentadas a base de millo
Ovos escoceses co seu toque galego

Ovos escoceses co seu toque galego

Ovos escoceses co seu toque galego

ovos-escoceses-Demillo pinit

Ovos escoceses co seu toque galego

Dificultad: Intermedio Tiempo de preparación 15 minuto(s) Tiempo de cocción 15 minuto(s) Tiempo total 30 mins
Mejor temporada: Adecuado durante todo el año

Descripción

É unha receita típica de Escocia, aínda que a súa orixe podería estar en India ou en Londres, e neste caso ten o inconfundible toque dos ovos galegos Demillo, de galiñas alimentadas a base de millo. 

Ingredientes

Para o rebozado

Elaboración

  1. Cocemos os ovos durante 6 min para que a xema non quede do todo feita.

    receta-ovos-escoceses-demillo
  2. Misturamos a carne picada con sal, a pementa negra, a noz moscada e a mostaza. Dividimos a masa en duas partes.

  3. Envolvemos cada un dos ovos coa masa de carne. Collémola coa man, acomodamos aí un ovo e ímolo cubrindo coa masa ata que quede completamente envolto.

  4. ebozamos cada ovo envolto. Pasamos primeiro por fariña, logo polo ovo batido e por último polo pan relado.

    ovos-escoceses-Demillo
  5. Fritimos cada un dos ovos en abundante aceite de oliva ata que estean dourados uniformemente

  6. Retiramos e colocamos sobre un papel absorbente para eliminar o exceso de aceite.

  7. ¡A comer! Podemos acompañar con salsa holandesa.

    ovos-escoceses-Demilo
Palabras claves: Cociña internacional, entrante
Leave a Comment

Your email address will not be published.