Ovos de galiñas alimentadas a base de millo
Ovo  poché con champiñóns e crema fina de pataca

Ovo poché con champiñóns e crema fina de pataca

Ovo poché con champiñóns e crema fina de pataca

pinit

Ovo poché con champiñóns e crema fina de pataca

Dificultad: Intermedio Tiempo de preparación 60 minuto(s) Tiempo total 1 h
Porciones: 4
Mejor temporada: Adecuado durante todo el año

Descripción

Unha receita gourmet para comer na casa, co ovo escalfado como protagonista.

Ingredientes

Instruccións

  1. Pelamos as patacas e poñémolas a cocer con auga, sal e loureiro.

    Ovo escalfado_Receitas Demillo
  2. Mentres cocen as patacas, imos cortando os champiñóns.
  3. Unha vez cocidas as patacas, sacámolas do lume, triturámolas ou esmagámolas cun garfo e emulsionamos con aceite de oliva e manteiga derretida ata que se vaia quedando unha consistencia de crema fina. Reservamos.
  4. Saltemos os champiñóns cun dente de allo, sal e pementa. Reservamos.
  5. Facemos o ovo escalfado. Hai varias técnicas, pero nós recomendámosche a do remuíño: pon auga a cocer con vinagre, lévaa a ebulición, remove cunha balea para formar un remuíño e verte o ovo no centro. Déixao cocer 3 minutos e retira.
  6. Chega o momento de empratar. Primeiro pon unha cama de crema fina de pataca, coloca encima os champiñóns deixando un pequeno espazo no medio e coloca aí o ovo poché. Adereza ao gusto con sal, pementa e especias... e a comer!
     
    Ovo-escalfado-receta-Demillo
Palabras claves: Saludable
Leave a Comment

Your email address will not be published.