Croissants de iuca recheos sen gluten e sen lactosa
Croissants de iuca recheos sen gluten e sen lactosa


Croissants de iuca recheos sen gluten e sen lactosa
Descripción
Unha deliciosa receta de La Cocinita de Fatima sin gluten. Sen lactosa y sen fariñas, pero con ovos Demillo.
INGREDIENTES
Elaboración
-
Cortamos a iuca en 4 ou 5 anacos e descartamos os extremos. Pelamos cada un deses anacos metendo a folla do coitelo entre a pel e a parte branca da yuca, verás que a casca case sae soa.
-
Cocer a iuca ata que estea moi branda. En Thermomix, poñer a iuca na vaporera ou Varoma e tela 55 minutos a velocidade culler, temperatura Varoma.
-
Despois retírase o nervio central e se queda algunha pel rosada ou morada extráese, ten que estar moi branda e branca.
-
Poñer a iuca xa cocida no vaso do robot, co aceite de oliva e triturar. En Thermomix, a velocidade 5-8 en tempos de 20 segundos. Ten que quedar unha masa elástica e pegañenta.
-
Unha vez lista, sacamos a masa e poñémola entre dous papeis de forno para darlle forma redonda.
-
Poñer a vainilla e a canela Estirar cun rodete aceitado e cortar 8 triángulos (coma se fose unha pizza). Collemos cada un deses triángulos e estirámolos un pouco máis para facer os croissants.
-
Encher cada croissant con manteiga de cacahuete, estender con pincel e poñer unha cullerada de chocolate na parte máis ancha. Vaise enrolando desde aquí cara ao pico do triángulo.
-
Dar forma aos extremos do croissant e poñer na fonte do forno con papel de enfornar, deixar repousar ata unhas 4 horas.
-
Cando teñamos todos os croissants, pintámolos cun pouco de ovo batido, poñemos unhas améndoas laminadas ou picadas por encima. Espolvorear un pouco de edulcorante e a metade do peso en canela.
-
Enfornar a 180º calor arriba e abaixo e 30-35 minutos e retirar cando se vexa que están dourados.
-
(Paso opcional) Meter no microondas o mel coa auga uns 15 segundos, remover e cun pincel pintar os croissants para dar brillo.
-
A comer!