Ovos de galiñas alimentadas a base de millo
Croissants de  iuca recheos sen gluten e sen lactosa

Croissants de iuca recheos sen gluten e sen lactosa

Croissants de iuca recheos sen gluten e sen lactosa

Croissant-de-iuca-sen-gluten pinit

Croissants de iuca recheos sen gluten e sen lactosa

Dificultad: Intermedio Tiempo de cocción 90 minuto(s) Tiempo de descanso 35 minuto(s) Tiempo total 2 h 5 mins

Descripción

Unha deliciosa receta de La Cocinita de Fatima sin gluten. Sen lactosa y sen fariñas, pero con ovos Demillo.

INGREDIENTES

Elaboración

  1. Cortamos a iuca en 4 ou 5 anacos e descartamos os extremos. Pelamos cada un deses anacos metendo a folla do coitelo entre a pel e a parte branca da yuca, verás que a casca case sae soa.

    Croissants_iuca
  2. Cocer a iuca ata que estea moi branda. En Thermomix, poñer a iuca na vaporera ou Varoma e tela 55 minutos a velocidade culler, temperatura Varoma. 

  3. Despois retírase o nervio central e se queda algunha pel rosada ou morada extráese, ten que estar moi branda e branca.

  4. Poñer a iuca xa cocida no vaso do robot, co aceite de oliva e triturar. En Thermomix, a velocidade 5-8 en tempos de 20 segundos. Ten que quedar unha masa elástica e pegañenta.

    Croissant-de-iuca-sen-gluten
  5. Unha vez lista, sacamos a masa e poñémola entre dous papeis de forno para darlle forma redonda.

  6. Poñer a vainilla e a canela Estirar cun rodete aceitado e cortar 8 triángulos (coma se fose unha pizza). Collemos cada un deses triángulos e estirámolos un pouco máis para facer os croissants. 

  7. Encher cada croissant con manteiga de cacahuete, estender con pincel e poñer unha cullerada de chocolate na parte máis ancha. Vaise enrolando desde aquí cara ao pico do triángulo.

  8. Dar forma aos extremos do croissant e poñer na fonte do forno con papel de enfornar, deixar repousar ata unhas 4 horas.

  9. Cando teñamos todos os croissants, pintámolos cun pouco de ovo batido, poñemos unhas améndoas laminadas ou picadas por encima. Espolvorear un pouco de edulcorante e a metade do peso en canela.

  10. Enfornar a 180º calor arriba e abaixo e 30-35 minutos e retirar cando se vexa que están dourados.

    Croissant-de-iuca-sen-gluten
  11. (Paso opcional) Meter no microondas o mel coa auga uns 15 segundos, remover e cun pincel pintar os croissants para dar brillo.

  12. A comer!

Palabras claves: postres, sen lactosa, sen gluten, repostería
Deixa unha resposta

Your email address will not be published.