Canelón de tortilla, xamón e queixo con salsa de berberecho
Canelón de tortilla, xamón e queixo con salsa de berberecho


Canelón de tortilla, xamón e queixo con salsa de berberecho
Descripción
Unha orixinal receita para os teus entrantes do Nadal deste ano, cun toque especial do sabor do mar galego.
Ingredientes
Para os canelóns
Para a salsa
Elaboración
Salsa
-
Picamos a cebola ben fina e poñémola nunha tixola cun pouco de aceite. Cociñamos ata que estea ben pochada.
-
Engadir fariña e deixar ata que estea cociñada.
-
Agregamos medio vaso de auga, deixamos cociñar e revolvemos ata conseguir unha salsa fina.
-
Engadimos os berberechos con parte da súa auga e seguimos cociñando, ata reducir a salsa. Reservamos.
Canelón
-
Batemos dous ovos para cada canelón, engadimos sal.
-
Nunha tixola antiadherente, cun pouco de aceite, facemos as tortillas francesas, cociñándoas por ambos os lados.
-
Poñemos cada tortilla nun prato, colocamos un taco de queixo no medio e enrolamos para facer os canelones.
-
Enrolamos cada canelón con dous ou tres liscos de xamón e espolvoreamos con queixo relado.
-
Gratinamos uns minutos no forno.
-
Empratamos colocando o canelón no prato e acompañando coa salsa de berberechos.