Rolo de carne con ovo cocido
Rolo de carne con ovo cocido


Rolo de carne con ovo cocido
Descripción
Un rolo de tenreira que che servirá como prato principal para o menú de Nadal, pero que tamén funciona como entrante frío.
Ingredientes
Elaboración
-
Poñemos cinco ovos a cocer nunha cazola con auga e sal. Deixamos cocer 10 minutos desde que a auga rompa a ferver.
-
O bol pequeno, poñemos o pan partido co leite. Cun garfo pisamos o pan para que se empape ben e intégrese.
-
Noutro bol, colocamos a carne picada, engadímoslle un ovo batido, o pan empapado en leite e salpimentamos. Mesturamos todo ben.
-
Estiramos a saia de tenreira sobre unha superficie plana, coa parte graxa cara arriba.
-
Estendemos a masa de carne picada encima da saia de tenreira (sen chegar aos bordos para que non se salga ao enrolar).
-
Encima da carne picada, colocamos os liscos de beicon e de xamón cocido. E por último, colocamos os cinco ovos cocidos, xa pelados.
-
Enrolamos a carne, co recheo no medio, e bridamos.
-
Nunha cazola con aceite, poñemos a dourar o rolo de carne, virándoo para que quede ben dourado por todos os lados. Unha vez feito, poñémolo nunha fonte e reservamos.
-
Nunha tixola poñemos o allo e a cebola a pochar. Cando xa case estea, engadimos o tomate pelado e partido, unha folla de loureiro e deixamos cociñar.
-
Cando a mestura anterior xa estea feita, engadimos o rolo de carne e o viño. Deixamos que se cociñe durante 5 minutos para que se evapore o alcol.
-
Engadimos o caldo de pito (ou auga) e tapámolo, dándolle voltas ata que estea tenro por todos os lados. Deixamos cociñar durante unha hora e media, dando voltas cada 20 minutos para que se vaia facendo ben por todos os lados.
-
Unha vez estea feita a carne, retiramos e deixamos arrefriar por completo para filetear.
-
Reducimos a salsa da cocción ata que estea concentrada e trituramos para acompañar.
-
Para empratar, cortamos o rolo en toros e cubrímolas cun pouco de salsa. Podemos acompañar cunha patacas panadeira, con puré de pataca ou cunha ensalada.