Ovos de galiñas alimentadas a base de millo
Ovos flor con gulas e lagostinos

Ovos flor con gulas e lagostinos

Ovos flor con gulas e lagostinos

pinit

Ovos flor con gulas e lagostinos

Dificultad: Principiante Tiempo de preparación 30 minuto(s) Tiempo total 30 mins
Porciones: 4
Mejor temporada: Adecuado durante todo el año

Descripción

Se estás a buscar o mellor entrante para este Nadal, aquí telo. E ademais, unha receita para facer cos nenos da casa, que quedarán encantados con estes ovos poché con forma de flor. 

Ingredentes

Elaboración

  1. Pelamos e cortamos as patacas en toros finos. Fritímolas en abundante aceite. 

  2. Pelamos os lagostinos reservando as colas. 

  3. Poñemos auga a ferver. Mentres, colocamos filme transparente nun vaso ou cunca e pincelamos con aceite de oliva. Aquí te podes axudar os nenos da casa. 

  4. Colocamos filme transparente nun vaso ou cunca e pincelamos con aceite de oliva. Aquí te podes axudar os nenos da casa. 

  5. Eles tamén poden engadir o ovo no filme e sazonarlo. 

  6. Introducimos o paquetito co ovo na auga fervendo durante 4 minutos.

  7. Pasados os 4 minutos, sacamos os ovos da auga e deixámolos repousar uns minutos.

  8. Mentres aproveitamos para picar o allo e a guindilla e saltear nunha tixola con dúas culleradas de aceite.

  9. Incorporamos as colas dos lagostinos e pasado un minuto, as gulas. Salteamos un par de minutos. 

  10. Agora chega o momento de empratar. Podemos usar un aro para darlle forma ao prato. 

  11. Poñemos unha base de patacas e encima o salteado de gulas e lagostinos. Aos nenos encantaralles axudarche con este paso. 

  12. Para coroar o prato, sacamos os ovos con coidado do filme e colocámolos encima. Recomendámosvos facelo pouco antes de comer para que a xema mantéñase líquida e cremosa. 

  13. Estamos seguros que este prato gustaralle a toda a familia!

Palabras claves: Nadal, aperitivos, entrantes, infantil
Leave a Comment

Your email address will not be published.