Empanadillas árbore de Nadal
Empanadillas árbore de Nadal
Empanadillas árbore de Nadal
Descripción
Unha receita perfecta para cociñar cos máis pequenos da casa este Nadal. Encantaralles facer estas empanadillas con forma de árbore de Nadal... e tamén comelas. Unha receita para cociñar con nenos, para nenos e tamén para adultos. Namoraranvos!
Ingredentes
Elaboración
-
Cocemos os ovos 10 minutos.
-
Arrefriámolos e separamos as claras das xemas.
-
Nun bol, mesturamos as xemas co atún e a salsa de tomate (este paso poden facelo os nenos).
-
Relamos tres ou catro anacos de clara cun rallador e integramos na mestura.
-
Coa mestura xa preparada, estiramos as láminas de hoxaldre sobre unha superficie lisa e cortamos 6 triángulos, algo no que, baixo supervisión, tamén che poden axudar os nenos.
-
Poñemos seis triángulos sobre papel de forno e colocamos recheo encima, deixando os bordos libres para logo poder pechar.
-
Cubrimos con outros seis triángulos de hoxaldre e selamos os bordos cun garfo.
-
Cos restos da masa de hoxaldre, podemos aproveitar para decorar o triángulo con diferentes figuras. Aquí a imaxinación dos nenos axudarache moito.
-
Batemos un ovo e pintamos con axuda dun pincel.
-
Enfornamos a 180º, uns 15 minutos, ata que as empanadillas estean douradas.
-
E como toque final, para darlle máis cor de Nadal, podemos cortar uns anacos pequenos de pemento de piquillo e acabar de adornar a nosa árbore con eles e un pouco de ourego.
-
Agora só queda gozar!