Ovos de galiñas alimentadas a base de millo
Orellas de Entroido

Orellas de Entroido

Orellas de Entroido

Sobremesas-de-entroido-Demillo pinit

Orellas de Entroido

Dificultad: Intermedio Tiempo de preparación 20 minuto(s) Tiempo de cocción 30 minuto(s) Tiempo de descanso 60 minuto(s) Tiempo total 1 h 50 mins Porciones: 6 Mejor temporada: Adecuado durante todo el año

Descripción

As orellas son outra das receitas tradicionais galegas da época de Entroido, unha sobremesa sinxela que pasou de xeración en xeración e xa aparecía recollido na Cociña Galega de Álvaro Cunqueiro. O seu nome débese a que a súa forma lembra ás orellas do porco, e a súa orixe parece estar relacionado co xaxún da coresma.

Ingredientes

Elaboración

  1. Lavamos o limón e a laranxa relamos a pel. Reservamos.


  2. Derretimos a manteiga e mesturamos nun bol grande coa auga, o anís e os ovos, o belisco de sal, o azucre e a ralladura de laranxa e limón. Mesturamos todo ben ata que non queden grumos.

  3. Empezamos a incorporar a fariña aos poucos, mesturando cunha balea ou un garfo primeiro e logo coas mans. O obxectivo é que quede unha masa un pouco grasosa, manexable e un pouco húmida ao tacto.

  4. Deixamos repousar a masa, tapada cun pano a temperatura ambiente, durante unha hora.

  5. Unha vez repousase, collemos anacos de masa do tamaño dunha noz e estirámola co rodete ata que quede unha capa moi fina de masa. Se a masa se pega, poñemos un pouco de aceite no rodete.

  6. Fritimos en aceite abundante, dándolles a volta para que se douren polos dous lados. Imos retirando para unha fonte con papel absorbente. 
     

  7. Cando arrefríen, espolvoreamos con azucre glass... e sobremesa de entroido listo!

Palabras claves: Entroido, sobremesas, tradicional
Deixa unha resposta

Your email address will not be published.