Ovos de galiñas alimentadas a base de millo
7 trucos de cociña que necesitas e non sabías

7 trucos de cociña que necesitas e non sabías

Separar a clara da xema, sacar un ovo cocido ou facer un ovo poché pode ser un reto. Puxémonos ao choio e traémosche algúns trucos de cociña infalibles para sacarlle o máximo partido ás túas comidas (por suposto, con ovo!)

Hai pequenos trucos de cociña que poden facer moito máis fácil as túas experiencias culinarias. Aquí deixámosche algúns para que poidas gozar ao grande dos ovos Demillo.

Saca o ovo cocido con balea

Un trucazo para evitar calquera risco de queimarche coa auga de cocer os ovos!. Esquéceche de escorrer a auga coa tapa ou mesmo de salpicarche ao tirala no escurridor.

Só necesitas unha balea de cociña (das que usas para bater). Introdúcea na auga e deixa que o ovo pase a través dela, ata que quede dentro. Levantas e xa o tes!

Saca os ovos con este truco e deixa que a auga se arrefríe.

Baleas ou garfo para bater?

Non, non é o mesmo un utensilio que outro. No caso do garfo, o que estamos a facer é mesturar os ovos, é dicir, removelos, o que é ideal para facer unha tortilla ou uns ovos revoltos.

As baleas, en cambio, úsanse para deixar os ovos máis esponjosos introducindo máis aire na nosa preparación. Por iso son perfectas para bater as claras a piques de neve ou para bater os ovos para facer biscoitos, como este Bizcochón da Cociña de Frabisa.

Isto non quere dicir que non poidas utilizar un deles para calquera cousa, pero a textura será diferente.

Separa a clara da xema cunha espátula

Xa che deixamos varios trucos de cociña para separar claras e xemas no noso blogue, pero aquí vai un máis. Colle o teu espátula e segue estes pasos.

O único que tes que facer é colocar un recipiente para a clara, colocar unha espátula encima, abrir o ovo deixándoo caer sobre a espátula e facer pequenos movementos horizontais ata que só quede a xema completa.

Ovo poché fácil e rápido

Sabemos que conseguir o ovo poché perfecto é unha tarefa complexa, pero atopamos un truco que che axudará a conseguir o mesmo resultado…dunha maneira moito máis fácil!

Pon auga a ferver. Cando estea en ebulición, retiras do lume e bótala nun bol. A continuación, bota un ovo sen cascar no bol, tapa con papel filme e deixa repousar durante 19 minutos (nin máis nin menos!).

Unha vez pasado o tempo, saca o teu ovo da auga. Ao cascalo terás un ovo poché delicioso.

trucos-de-cocina

O mellor truco de pelar un ovo: a culleradas!

Tráeche de cabeza pelar os ovos cocidos? Pois aquí vai outro dos nosos trucos de cociña perfecto para iso.

Proba esta técnica: despois de cocer o ovo, colle unha culler e golpea con consistencia o extremo ancho do ovo para que rompa a bolsa de aire. A continuación, aproveita as gretas da casca para introducir a culler, que se adapta perfectamente á forma do ovo.

Ovos revoltos…sen tixola!

Máis ou menos callados, con ourego, xamón…cada un dámoslle o noso toque persoal aos ovos revoltos. Pero, e se non utilizásemos aceite? En Demillo traémosche un truco do chef Daniel Patterson levarache só 5 minutos.

Pon auga a quentar. Bate os ovos nun cunco, salpimienta e revolve sen bater en exceso para non introducir moito aire.

Cando a auga estea a ferver, engade sal, remove en espiral, bota os ovos e tápaos durante 20 segundos.

Retira a pota do lume e escorre os ovos nun colador…e a comer!

Un vaso de auga para comprobar se o ovo está fresco

É un dos trucos de cociña máis clásicos, así que non podía faltar na nosa lista.

Se conservas os ovos da maneira correcta, non deberías ter ningún problema sempre que os consumas antes da súa data de caducidade.. pero se levan tempo na neveira e tes dúbidas, segue estes pasos:  enche un vaso con auga, mete o ovo dentro e comproba se flota ou se se afunde.

Se frota quere dicir que ten máis aire dentro, polo que é menos fresco e é mellor non utilizalo.

Deixa unha resposta

Your email address will not be published.