Opciones de impresión:

Rolo de carne con ovo cocido

Rolo-de-carne-Recetas-Nadal-Demillo
Método de cocción
Dificultad Avanzado
Tempo
Tiempo de preparación: 50 minuto(s) Tiempo de cocción: 90 minuto(s) Tiempo de descanso: 30 minuto(s) Tiempo total: 2 h 50 mins
Porciones 6
Mejor temporada Adecuado durante todo el año
Descripción

Un rolo de tenreira que che servirá como prato principal para o menú de Nadal, pero que tamén funciona como entrante frío.

Ingredientes
  • 6 ovos Demillo
  • 1 kilogramos saia de tenreira galega
  • 500 gramos carne picada de tenreira
  • 150 gramos beicon
  • 150 gramos xamón cocido
  • 1 tomate
  • 1 cebola
  • 1/2 pemento vermello
  • 1 dente de allo
  • 200 mililitros leite
  • 80 gramos pan do día anterior
  • 1/2 nunca de viño branco
  • 500 mililitros caldo de polo
  • Aceite
  • Sal
  • Pementa negra
Elaboración
  1. Poñemos cinco ovos a cocer nunha cazola con auga e sal. Deixamos cocer 10 minutos desde que a auga rompa a ferver.

  2. O bol pequeno, poñemos o pan partido co leite. Cun garfo pisamos o pan para que se empape ben e intégrese.

  3. Noutro bol, colocamos a carne picada, engadímoslle un ovo batido, o pan empapado en leite e salpimentamos. Mesturamos todo ben.

  4. Estiramos a saia de tenreira sobre unha superficie plana, coa parte graxa cara arriba.

  5. Estendemos a masa de carne picada encima da saia de tenreira (sen chegar aos bordos para que non se salga ao enrolar). 

  6. Encima da carne picada, colocamos os liscos de beicon e de xamón cocido. E por último, colocamos os cinco ovos cocidos, xa pelados.

  7. Enrolamos a carne, co recheo no medio, e bridamos.

  8. Nunha cazola con aceite, poñemos a dourar o rolo de carne, virándoo para que quede ben dourado por todos os lados. Unha vez feito, poñémolo nunha fonte e reservamos.

  9. Nunha tixola poñemos o allo e a cebola a pochar. Cando xa case estea, engadimos o tomate pelado e partido, unha folla de loureiro e deixamos cociñar.

  10. Cando a mestura anterior xa estea feita, engadimos o rolo de carne e o viño. Deixamos que se cociñe durante 5 minutos para que se evapore o alcol.

  11. Engadimos o caldo de pito (ou auga) e tapámolo, dándolle voltas ata que estea tenro por todos os lados. Deixamos cociñar durante unha hora e media, dando voltas cada 20 minutos para que se vaia facendo ben por todos os lados.

  12. Unha vez estea feita a carne, retiramos e deixamos arrefriar por completo para filetear.

  13. Reducimos a salsa da cocción ata que estea concentrada e trituramos para acompañar.

  14. Para empratar, cortamos o rolo en toros e cubrímolas cun pouco de salsa. Podemos acompañar cunha patacas panadeira, con puré de pataca ou cunha ensalada.