Opciones de impresión:

Ovos rotos con xamón e patacas palla

Ovos-rotos-con-xamon-Receitas-Demillo
Método de cocción
Dificultad Principiante
Tempo
Tiempo de preparación: 15 minuto(s) Tiempo de cocción: 30 minuto(s) Tiempo total: 45 mins
Porciones 4
Mejor temporada Adecuado durante todo el año
Descripción

Unha versión deste clásico, unha das receitas con ovo máis ricas e sinxelas. Un trío de ingredientes infalible.

Ingredientes
  • 4 ovos Demillo
  • 4 patacas grandes
  • 150 gramos xamón serrano ou ibérico
  • Aceite de oliva
  • Sal maldon
Instruccións
  1. Ovos-rotos-con-xamon-Receitas Demillo

    Lavamos as patacas e cortámolas en tiras moi finas (pódense pelar ou facer coa pel). Salpimentamos.

  2. Quentamos abundante aceite nunha tixola e fritimos as patacas

  3. Ovos-fritos-Receitas Demillo

    Mentres se van facendo as patacas, imos fritindo os ovos noutra tixola.

  4. Cando as patacas estean douradas, sacámolas e escorremos ben o aceite (pódense poñer sobre un papel absorbente)

  5. Ovos-rotos-con-xamon-Receitas Demillo

    Nun prato, colocamos primeiro unha cama de patacas palla. Encima colocamos o ovo e espolvoreamos un pouco de sal maldon por encima. Por último, colocamos unha ou duas tiras de xamón serrano (ou ibérico). E listo para comer!.

Palabras claves: Ovos fritos, ovos rotos, prato principal, receita tradicional, receita sinxela