Ovos de galiñas alimentadas a base de millo
Ovos rotos con xamón e patacas palla

Ovos rotos con xamón e patacas palla

Ovos rotos con xamón e patacas palla

Ovos-rotos-con-xamon-Receitas-Demillo pinit

Ovos rotos con xamón e patacas palla

Dificultad: Principiante Tiempo de preparación 15 minuto(s) Tiempo de cocción 30 minuto(s) Tiempo total 45 mins Porciones: 4 Mejor temporada: Adecuado durante todo el año

Descripción

Unha versión deste clásico, unha das receitas con ovo máis ricas e sinxelas. Un trío de ingredientes infalible.

Ingredientes

Instruccións

  1. Lavamos as patacas e cortámolas en tiras moi finas (pódense pelar ou facer coa pel). Salpimentamos.

    Ovos-rotos-con-xamon-Receitas Demillo
  2. Quentamos abundante aceite nunha tixola e fritimos as patacas

  3. Mentres se van facendo as patacas, imos fritindo os ovos noutra tixola.

    Ovos-fritos-Receitas Demillo
  4. Cando as patacas estean douradas, sacámolas e escorremos ben o aceite (pódense poñer sobre un papel absorbente)

  5. Nun prato, colocamos primeiro unha cama de patacas palla. Encima colocamos o ovo e espolvoreamos un pouco de sal maldon por encima. Por último, colocamos unha ou duas tiras de xamón serrano (ou ibérico). E listo para comer!.

    Ovos-rotos-con-xamon-Receitas Demillo
Palabras claves: Ovos fritos, ovos rotos, prato principal, receita tradicional, receita sinxela
Deixa unha resposta

Your email address will not be published.