Se estás a buscar o mellor entrante para este Nadal, aquí telo. E ademais, unha receita para facer cos nenos da casa, que quedarán encantados con estes ovos poché con forma de flor.
Pelamos e cortamos as patacas en toros finos. Fritímolas en abundante aceite.
Pelamos os lagostinos reservando as colas.
Poñemos auga a ferver. Mentres, colocamos filme transparente nun vaso ou cunca e pincelamos con aceite de oliva. Aquí te podes axudar os nenos da casa.
Colocamos filme transparente nun vaso ou cunca e pincelamos con aceite de oliva. Aquí te podes axudar os nenos da casa.
Eles tamén poden engadir o ovo no filme e sazonarlo.
Introducimos o paquetito co ovo na auga fervendo durante 4 minutos.
Pasados os 4 minutos, sacamos os ovos da auga e deixámolos repousar uns minutos.
Mentres aproveitamos para picar o allo e a guindilla e saltear nunha tixola con dúas culleradas de aceite.
Incorporamos as colas dos lagostinos e pasado un minuto, as gulas. Salteamos un par de minutos.
Agora chega o momento de empratar. Podemos usar un aro para darlle forma ao prato.
Poñemos unha base de patacas e encima o salteado de gulas e lagostinos. Aos nenos encantaralles axudarche con este paso.
Para coroar o prato, sacamos os ovos con coidado do filme e colocámolos encima. Recomendámosvos facelo pouco antes de comer para que a xema mantéñase líquida e cremosa.
Estamos seguros que este prato gustaralle a toda a familia!