Opciones de impresión:

Empanadillas de ovo, tenreira galega e pasas

Método de cocción ,
Dificultad Principiante
Tempo
Tiempo de preparación: 30 minuto(s) Tiempo total: 30 mins
Porciones 8
Mejor temporada Adecuado durante todo el año
Descripción

Unhas empanadillas inspiradas nunha receita peruana, pero con toque galego, que sabemos que che encantarán. Unha combinación de sabores doces e salgados que se poden complementar cun toque acedo de zume de lima. E perfectas para levar a unha comida ao aire libre. Próbaas!

Ingredentes
  • 3 ovos Demillo
  • 250 gramos tenreira galega picada
  • 30 gramos pasas
  • 1 cebola pequena
  • 1 dente de allo
  • 1 cucharaditas pementón doce
  • 1 cucharaditas ourego
  • 1 cucharaditas comiño
  • sal
  • Pementa
  • 1 lima
Elaboración
  1. Cocemos os ovos en auga con sal e vinagre 10 minutos

  2. Mentres, picamos a cebola en anacos pequenos e o allo. 

  3. Pochamos a cebola e o allo. Engadimos a carne picada, o sal, a pementa e as especias. Revolvemos e deixamos que se faga a carne. 

  4. Pelamos os ovos cocidos (previamente arrefriados con auga, para pelalos mellor). Picámolos en anacos pequenos. 

  5. Mesturamos a carne, o ovo cocido e pásalas. Integramos ben toda a mestura. 

  6. Colocamos un anaco de masa, previamente cortada en círculos. Podes usar masa comprada ou facela caseira con esta receita de Demillo. 

  7. Enche cada círculo de masa cunha cullerada de carne, ovo e pasas. Pecha a empanadilla, píntaa con ovo e sélaa o bordo cun garfo. 

  8. Cando teñas todas as empanadillas montadas, colócaas nunha fonte de forno e enforna uns 15 minutos (ata que a masa estea dourada) a 180º). 

  9. Xa tes empanadillas listas! E deixámosche unha suxerencia: cando as comas, ábreas pola metade e bótalle unhas gotitas de lima. A mestura de salgado, doce e ácido encantarache. 

Palabras claves: tradicional, romaría, picnic, entrantes