Ovos de galiñas alimentadas a base de millo
Sobremesas do Nadal para non adozar as festas só con turrón

Sobremesas do Nadal para non adozar as festas só con turrón

É sen ningunha dúbida a sobremesa típica destas festas, pero tamén hai Nadal sen turrón. Sénteste o raro da familia porque non che gustan os turróns, os mazapanes nin os polvoróns? Pois non te preocupes, que con ovo todo é posible e temos outras propostas de sobremesas do Nadal que che adozarán estas festas.

Non todo vai ser turrón en Nadal. Aínda que é o rei das sobremesas #do Nadal e non pretendemos quitarlle o seu trono, temos outras propostas de receitas que che encantarán e que farán máis variado o menú do Nadal para toda a familia. Aquí van.

Ponche de ovo

Está a medio camiño entre unha sobremesa e un cóctel. É unha bebida cremosa moi típica do Aninovo en países de América, que lembra ao sabor das natillas e que merece un lugar na túa mesa. Este ano elixímolo como broche de ouro do noso menú de Nadal e aínda que a nosa proposta leva un toque de alcol, podes eliminalo e facer unha versión apta para toda a familia, sen excepcións.

Só necesitases estes ingredientes: Xema de ovo, nata, leite, canela e azucre. E se queres a versión con alcol, un toque de coñac.

sobremesas-de-nadal-demillo

 

Galletas de Nadal

As galletas de manteiga e xenxibre están entre os clásicos das sobremesas do Nadal. Outra tradición que importamos dos países anglosaxóns, pero que agora alegran as festas en case todo o mundo. Ademais, é unha excelente receita para facer, e sobre todo decorar, cos máis pequenos da casa.

A nosa colaboradora A Cocinita de Fati sen Glute elaborou unha irresistible versión apta tanto para intolerantes á lactosa como para intolerantes ao glute; e Saborgoumet. com déixanos outra dúas proposta rápidas e fáciles neste post.

Sobremesas-de-nadal-Demillo

 

Tronco de Nadal ou bûche de Nöel

É outro das sobremesas do Nadal tradicionais en Europa, orixinario de Francia. A receita que se inspira na antiga tradición de queimar nun madeiro de madeira para celebrar o solsticio de inverno e o lume do ano que está a piques de empezar. Unha tradición que se mantén aínda en Galicia co chamado “tizón de Nadal”.

Elaborado con biscoito xenovés e crema de manteiga, chocolate, praliné… é outra das propostas que vos facemos para adozar este Nadal. A receita de La Cocina de Frabisa é perfecta para que vos animedes a probalo este ano, ou esta de a da Cocinita de Fati sen glute.

Sobremesas-de-nadal-demillo

 

Flan de turrón

Outras das receitas do noso menú do Nadal deste ano: o clásico flan de ovo de toda a vida mesturado coa sobremesa máis típica destas datas, para darlle máis sabor a Nadal. É unha sobremesa fácil, delicioso e que ademais de gustar mesmo aos que non son moi fans do turrón brando, permitiranos aproveitar o excedente destas Festas (receita de aproveitamento). Podes ver aquí a nosa receita.

Sobremesas-de-nadal-Demillo

 

Roscón de Reis

É o peche perfecto para a época do Nadal, outra desas sobremesas do Nadal que foi pasando de xeración en xeración. A súa orixe remóntase á época dos romanos, polo que pouca relación tiña coa relixión nese momento. Para os Saturnais, unha festa que se celebraba en decembro para conmemorar o final dos traballos no campo e o principio dun novo período de luz, elaborábanse uns doces redondos con figos, dátiles e mel. Co paso do tempo introduciuse a tradición de esconder unha faba dentro e ao que lle tocaba era nomeado «rei de reis» durante un período de tempo. Aquí deixámosche unha receita para a túa rosca de reis caseiro, coa que acertarás seguro.

Roscon-de-reis

Deixa unha resposta

Your email address will not be published.