Opciones de impresión:

Tortilla de pataca, pementos de Padrón e chourizo de Lalín

Tortilla-de-pataca-Receitas-de-romaría
Método de cocción
Cocina
Dificultad Intermedio
Tempo
Tiempo de preparación: 20 minuto(s) Tiempo de cocción: 20 minuto(s) Tiempo total: 40 mins
Porciones 4
Mejor temporada Adecuado durante todo el año
Descripción

Nunha boa comida campestre hai unha receita que non pode faltar: unha tortilla, e esta ten moito sabor galego. Os pementos de Padrón e o chourizo de Lalín son unha combinación infalible para engadir á clásica tortilla de pataca. Triunfarás!

Ingredientes
  • 6 ovos Demillo
  • 5 patacas grandes
  • 250 gramos pementos de Padrón
  • 1 chourizo afumado de Lalín
  • Aceite de oliva
  • Sal
Elaboración
  1. Empezamos limpando os pementos, quitando os rabos e as sementes. Freimos e reservamos.

  2. Cortamos o chourizo en dados pequenos e salteamos cun chisco de aceite. Reservamos. 

  3. Pelamos e cortamos as patacas en láminas finas, e freimos en aceite (unha boa cantidade para que as cubra).

  4. Batemos os ovos, engadimos un chisco de sal, as patacas, os pementos e o chourizo. Mesturamos.

  5. Vertemos a mestura na mesma tixola na que salteamos o chourizo e douramos a tortilla por ambos lados. 

  6. ¡Tortilla preparada para sair a comer o campo!

Palabras claves: Romaría, entrante