Opciones de impresión:

Tarta de Santiago para celebrar o Día de Galicia

Receita-tarta-de-santiago-facil
Método de cocción
Cocina
Dificultad Intermedio
Tempo
Tiempo de preparación: 15 minuto(s) Tiempo de cocción: 30 minuto(s) Tiempo de descanso: 30 minuto(s) Tiempo total: 1 h 15 mins
Porciones 6
Mejor temporada Adecuado durante todo el año
Descripción
É un das sobremesas máis coñecidas de Galicia, por iso non podía faltar para celebrar o seu día. E con só tres ingredientes.
Ingredientes
  • 250 gramos Améndoa moída
  • 250 gramos Azucre
  • 4 Ovos Demillo
Elaboración
  1. Bater os ovos co azucre nun bol ata que branqueen.

  2. Mesturar a améndoa co batido anterior con espátula e con movementos envolventes ata incorporala ben.

  3. Untar un molde con manteiga e papel parafinado no fondo tamén untado con manteiga.

  4. Verter a mestura e meter a forno prequentado a 180 graos uns 30 minutos (isto dependerá do forno).

  5. Espolvorear con azucre glas picando a cruz de Santiago
    de papel con alfinetes e retirándoa logo con coidado para que quede o debuxo.

Palabras claves: Sobremesa, receta galega, receta tradiciona, amendoa