Opciones de impresión:

Pementos recheos de tortilla de patacas

Dificultad Intermedio
Tempo
Tiempo de preparación: 45 minuto(s) Tiempo total: 45 mins
Porciones 4
Mejor temporada Adecuado durante todo el año
Descripción

Gústache a tortilla de patacas con pementos? Pois imos darlle a volta. Atréveche con esta orixinal receita na que é o pemento o que leva dentro a tortilla. Unha maneira diferente para comer este prato e de levarcho a unha comida campestre. Delicioso!

Ingredientes
  • 4 ovos Demillo
  • 6 pementos italianos ou brancos
  • 500 gramos patacas de Coristanco
  • 1 litros aceite de oliva suave
  • sal
Elaboración
  1. Pelamos as patacas e cortámolas en anacos duns 3 mm de grosor.

  2. Fritimos en abundante aceite quente, ata que a pataca estea branda. 

  3. Mentres as patacas fanse, batemos os ovos nun bol. 

  4. Retiramos as patacas, escorremos o exceso de aceite e botamos no ovo batido. Mesturamos ben para que a pataca empápese ben co ovo. 

  5. Cortamos a parte superior do pemento e limpamos o interior de sementes. 

  6. Enchemos o pemento coa mestura de ovo e patacas. 

  7. Selamos a parte superior do pemento con fariña. 

  8. Fritimos os pementos en abundante aceite quente, polos dous lados. 

  9. Retiramos a un papel absorbente para quitar o exceso de aceite, deixamos arrefriar e cortamos en anacos. 

Palabras claves: tradicional, romaría, picnic, tortilla