Opciones de impresión:

Ovo poché con champiñóns e crema fina de pataca

Método de cocción
Dificultad Intermedio
Tempo
Tiempo de preparación: 60 minuto(s) Tiempo total: 1 h
Porciones 4
Mejor temporada Adecuado durante todo el año
Ingredientes
  • 4 ovos Demillo
  • 500 gramos patacas
  • 250 gramos champiñóns
  • 1 allo
  • 250 mililitros Aove
  • Loureiro
  • Sal
  • Manteiga
  • Vinagre
Descripción

Unha receita gourmet para comer na casa, co ovo escalfado como protagonista.

Instruccións
  1. Ovo escalfado_Receitas Demillo

    Pelamos as patacas e poñémolas a cocer con auga, sal e loureiro.

  2. Mentres cocen as patacas, imos cortando os champiñóns.
  3. Unha vez cocidas as patacas, sacámolas do lume, triturámolas ou esmagámolas cun garfo e emulsionamos con aceite de oliva e manteiga derretida ata que se vaia quedando unha consistencia de crema fina. Reservamos.
  4. Saltemos os champiñóns cun dente de allo, sal e pementa. Reservamos.
  5. Facemos o ovo escalfado. Hai varias técnicas, pero nós recomendámosche a do remuíño: pon auga a cocer con vinagre, lévaa a ebulición, remove cunha balea para formar un remuíño e verte o ovo no centro. Déixao cocer 3 minutos e retira.
  6. Ovo-escalfado-receta-Demillo
    Chega o momento de empratar. Primeiro pon unha cama de crema fina de pataca, coloca encima os champiñóns deixando un pequeno espazo no medio e coloca aí o ovo poché. Adereza ao gusto con sal, pementa e especias... e a comer!
     
Palabras claves: Saludable