Ovos de galiñas alimentadas a base de millo
Madalenas caseiras de limón

Madalenas caseiras de limón

Madalenas caseiras de limón

pinit

Madalenas caseiras de limón

Dificultad: Principiante Tiempo de preparación 10 minuto(s) Tiempo de cocción 15 minuto(s) Tiempo total 25 mins
Porciones: 24
Mejor temporada: Adecuado durante todo el año

Descripción

Un clásico da repostería caseira cun delicioso toque cítrico. Estas madalenas de limón son moi fáciles de preparar, enfórnanse en 15 minutos e están riquísimas. Perfectas para os almorzos e merendas dos nenos, ou para tomar co café. Apunta a receita, porque a usarás moitas veces. 

Ingredientes

Elaboración

  1. Botamos os ovos nun bol co azucre. Batemos con baleas ata que empecen a espumear. 

  2. Engadimos o leite e o aceite. Mesturamos ben co anterior. 

  3. Relamos o limón e espremémolo. Engadimos o zume e a ralladura á mestura de ingredientes. 

  4. Incorporamos a fariña tamizada e o fermento. Revolvemos cunha espátula con movementos envolventes para ir integrándoa na mestura. 

  5. Deixamos repousar a mestura mentres prequentamos o forno a 180 graos uns minutos. 

  6. Nun molde para madalenas, colocamos cápsulas de papel. Tamén se pode facer con papel de enfornar, cortando cadrados e encaixándoos nos ocos do molde. 

  7. Enchemos cada molde vertendo só as dúas terceiras partes de cada cápsula. 

  8. Enfornamos as madalenas durante 15 minutos, con calor por abaixo. 

  9. Déixaas arrefriar e listas para almorzar, merendar ou tomar co café!

Palabras claves: Repostería, madalenas,
Leave a Comment

Your email address will not be published.