Aínda que as galletas de xenxibre ou gingerbread son coñecidas en todo o mundo, o certo é que en cada país personalízanse dunha forma distinta: en Alemaña son típicos os corazóns, as figuras de animais e as estrelas; en Noruega os anxos; pero podemos darlle a forma que queiramos. Unha receita fácil e super divertida para facer cos máis pequenos, encantaralles!
Nun bol, botamos a manteiga partida, o azucre moreno e o mel
Quentamos a lume baixo ata que se derrita, removemos mentres engadimos o resto de especias e deixamos arrefriar 10 minutos
Tamizamos a fariña, o bicarbonato e o sal
Formamos un oco e engadimos o ovo e os ingredientes húmidos
Batemos coas baleas e mesturamos todo ata que quede unha masa homoxénea
Envorcar a masa nunha base con papel filme, estendela e envolvela co papel
Deixamos arrefriar, polo menos, dúas horas
Prequentamos o forno a 180ºC e preparamos un par de bandexas con papel de forno enfarinado
Dividimos a masa en dúas metades e estendemos co rodete, deixando un grosor de 4-6mm (canto máis finas, máis crocante!)
Utilizamos os cortadores das figuras que máis nos gusten para recortar, colocamos na bandexa...e ao forno!
Agardamos 10-12 minutos a que os bordos se vexan tostados para sacalas e deixamos arrefriar
Nun bol, engadimos aos poucos o azucre glasé e removemos con axuda dunha espátula
Cunha manga pasteleira, decoramos as nosas galletas como queiramos, e a comer!