Opciones de impresión:

Empanadillas de queixo e marmelo

Empanadillas-de-queixo-e-marmelo-receitas-Demillo
Método de cocción ,
Dificultad Intermedio
Tempo
Tiempo de preparación: 20 minuto(s) Tiempo total: 20 mins
Descripción

Queixo e marmelo! Este é o broche de ouro de moitas comidas en Galicia, unha das nosas sobremesas tradicionais. E como fanáticos e defensores que somos da tradición galega, esta combinación non podía quedarse fóra do noso receitario. Así que o convertemos en empanadilla.

Ingredientes
  • 1 ovo Demillo
  • 1 litros Leite
  • 1 Aceite de oliva
  • 1 auga
  • 500 Fariña
  • 150 doce de marmelo
  • 150 queixo Arzúa-Ulloa
  • Aceite par fritir
  • Sal
Instrucións
  1. Quentamos nun cazo a auga, o aceite e o leite ata que fervan. Arrefriamos e engadimos sal á mestura

  2. Colocamos nunha cunca a metade da fariña e poñemos ovo no medio.

  3. Empanadillas-de-queixo-e-marmelo-receitas-Demillo

    Vertemos a mestura de auga, aceite e leite sobre a fariña e o ovo e revolvemos.

  4. Vamos engadindo fariña ata que quede unha masa que non se pegue nas mans.

  5. Empanadillas-de-queixo-e-marmelo-receitas-Demillo

    Retiramos a masa do bol, espolvoreamos fariña sobre unha mesa e estirámola con un rodete. 

  6. Sobre cada círculo, colocamos un anaco de queixo e un anaco de marmelo.

  7. Empanadillas-de-queixo-e-marmelo-receitas-Demillo

    Dobramos o círculo pola metade para envolver o queixo e o marmelo e selamos cun garfo.

  8. Empanadillas-de-queixo-e-marmelo-receitas-Demillo

    Fritimos as empanadillas en aceite abundante e quente.

  9. ¡Listas para comer!