Opciones de impresión:

Cupcakes de Nadal para divertirse cociñando

Método de cocción
Cocina
Dificultad Intermedio
Tempo
Tiempo de preparación: 30 minuto(s) Tiempo de cocción: 15 minuto(s) Tiempo total: 45 mins
Porciones 12
Mejor temporada Adecuado durante todo el año
Descripción

Aínda que as súas orixes son americanas, os cupcakes estendéronse ao longo de todo o mundo e adaptáronse a todas as formas e culturas. A decoración é unha das máis combinables e, ademáis, divertidas para calquera época ou festa do ano. Proba a facelas cos pequenos da casa, porque seguro que pasarano en grande. 

Ingredientes
  • 1 ovo Demillo
  • 90 mililitros aceite de xirasol
  • 100 mililitros leite
  • 1/2 cucharaditas esencia de vainilla
  • 130 gramos fariña de repostería
  • 1 sobre dobre de gasificante para repostería
  • 1 cucharaditas xenxibre
  • 1 cucharaditas canela
  • 1/2 cucharaditas cravo de cheiro
Elaboración
    Para facer a base de biscoito
  1. Prequentamos o forno a 180º

  2. Nun bol, mesturamos coas baleas o ovo, o aceite e o azucre ata obter unha mestura homoxénea e esbrancuxada

  3. Engadimos o leite e a esencia de vainilla sen deixar de mesturar

  4. Cun colador, tamizamos a fariña xunto co gasificante, o xenxibre, a canela e o cravo

  5. Poñer nunha bandexa os moldes do cupcake, e enchelos coa mestura ata un pouquiño máis da metade

  6. Enfornamos durante 15 minutos e, unha vez fóra, deixamos arrefriar

  7. Para o frosting e decorar
  8. Nun bol, engadimos o azucre glas e a manteiga en pomada

  9. Batemos amodo para que o azucre mestúrese ben con baleas ou batedora

  10. Engadimos o queixo crema á mestura e batemos a maior velocidade ata que quede unha masa suave e sen grumos

  11. Pasamos o frosting a unha manga pasteleira cunha culler (antes podemos engadir o colorante en xel por se non queremos deixalo branco)

  12. Decoramos o frosting cos motivos que máis nos gusten..e listo para comer os nosos cupcakes do Nadal!

Palabras claves: Nadal, infantil, receitas con nenos, infantil, sobremesas