Aínda que as súas orixes son americanas, os cupcakes estendéronse ao longo de todo o mundo e adaptáronse a todas as formas e culturas. A decoración é unha das máis combinables e, ademáis, divertidas para calquera época ou festa do ano. Proba a facelas cos pequenos da casa, porque seguro que pasarano en grande.
Prequentamos o forno a 180º
Nun bol, mesturamos coas baleas o ovo, o aceite e o azucre ata obter unha mestura homoxénea e esbrancuxada
Engadimos o leite e a esencia de vainilla sen deixar de mesturar
Cun colador, tamizamos a fariña xunto co gasificante, o xenxibre, a canela e o cravo
Poñer nunha bandexa os moldes do cupcake, e enchelos coa mestura ata un pouquiño máis da metade
Enfornamos durante 15 minutos e, unha vez fóra, deixamos arrefriar
Nun bol, engadimos o azucre glas e a manteiga en pomada
Batemos amodo para que o azucre mestúrese ben con baleas ou batedora
Engadimos o queixo crema á mestura e batemos a maior velocidade ata que quede unha masa suave e sen grumos
Pasamos o frosting a unha manga pasteleira cunha culler (antes podemos engadir o colorante en xel por se non queremos deixalo branco)
Decoramos o frosting cos motivos que máis nos gusten..e listo para comer os nosos cupcakes do Nadal!