Opciones de impresión:

Croissants de iuca recheos sen gluten e sen lactosa

Croissant-de-iuca-sen-gluten
Método de cocción
Cocina
Dificultad Intermedio
Tempo
Tiempo de cocción: 90 minuto(s) Tiempo de descanso: 35 minuto(s) Tiempo total: 2 h 5 mins
INGREDIENTES
  • 1 ovo Demillo
  • 500 gramos iuca (sen corteza)
  • 100 gramos chocolate (para sobremesas)
  • 6 gramos vainilla líquida
  • 4 gramos edulcorante
  • 6 gramos mel
  • 12 gramos auga
  • 20 gramos aceite de oliva virxe extra
Descripción

Unha deliciosa receta de La Cocinita de Fatima sin gluten. Sen lactosa y sen fariñas, pero con ovos Demillo.

Elaboración
  1. Croissants_iuca

    Cortamos a iuca en 4 ou 5 anacos e descartamos os extremos. Pelamos cada un deses anacos metendo a folla do coitelo entre a pel e a parte branca da yuca, verás que a casca case sae soa.

  2. Cocer a iuca ata que estea moi branda. En Thermomix, poñer a iuca na vaporera ou Varoma e tela 55 minutos a velocidade culler, temperatura Varoma. 

  3. Despois retírase o nervio central e se queda algunha pel rosada ou morada extráese, ten que estar moi branda e branca.

  4. Croissant-de-iuca-sen-gluten

    Poñer a iuca xa cocida no vaso do robot, co aceite de oliva e triturar. En Thermomix, a velocidade 5-8 en tempos de 20 segundos. Ten que quedar unha masa elástica e pegañenta.

  5. Unha vez lista, sacamos a masa e poñémola entre dous papeis de forno para darlle forma redonda.

  6. Poñer a vainilla e a canela Estirar cun rodete aceitado e cortar 8 triángulos (coma se fose unha pizza). Collemos cada un deses triángulos e estirámolos un pouco máis para facer os croissants. 

  7. Encher cada croissant con manteiga de cacahuete, estender con pincel e poñer unha cullerada de chocolate na parte máis ancha. Vaise enrolando desde aquí cara ao pico do triángulo.

  8. Dar forma aos extremos do croissant e poñer na fonte do forno con papel de enfornar, deixar repousar ata unhas 4 horas.

  9. Cando teñamos todos os croissants, pintámolos cun pouco de ovo batido, poñemos unhas améndoas laminadas ou picadas por encima. Espolvorear un pouco de edulcorante e a metade do peso en canela.

  10. Croissant-de-iuca-sen-gluten

    Enfornar a 180º calor arriba e abaixo e 30-35 minutos e retirar cando se vexa que están dourados.

  11. (Paso opcional) Meter no microondas o mel coa auga uns 15 segundos, remover e cun pincel pintar os croissants para dar brillo.

  12. A comer!

Palabras claves: postres, sen lactosa, sen gluten, repostería