Son menos coñecidas que as chulas de cabaza (ou calacú), pero as chulas de pan tamén están no receitario tradicional do " Entroido" galego que nos deixaron as nosas avoas. Moi fáciles de preparar, deliciosas tanto para tomar en frío como en quente e perfectas para aproveitar ese pan que se nos vai quedando duro.
Desmigamos o pan e colocamos a faragulla nun bol.
Botámoslle un vaso de leite, os ovos batidos e 2 culleradas de azucre. Mesturamos ben e deixamos repousar uns 20 minutos para que a faragulla empápese ben.
Mentres repousa a mestura, poñemos a ferver o resto do leite con 4 culleradas de azucre, a pel de limón e unha rama de canela.
Cando ferva, apagamos e reservamos.
Quentamos abundante aceite nunha tixola. Collemos porcións da mestura de faragulla de pan, dámoslle forma de bolo de vento grande e fritímolas, dourando polos dous lados. Retiramos a un papel absorbente.