Opciones de impresión:

Canelón de tortilla, xamón e queixo con salsa de berberecho

Recetas-Nadal-Demillo
Método de cocción
Cocina
Dificultad Intermedio
Tempo
Tiempo de preparación: 45 minuto(s) Tiempo total: 45 mins
Porciones 6
Mejor temporada Adecuado durante todo el año
Descripción

Unha orixinal receita para os teus entrantes do Nadal deste ano, cun toque especial do sabor do mar galego.

Ingredientes
    Para os canelóns
  • 12 ovos Demillo
  • 500 gramos queixo que funda ben, como Arzúa-Ulloa
  • 200 gramos jamón ibérico
  • Aceite de oliva
  • Para a salsa
  • 200 gramos berberechos ao natural (sen cuncha)
  • 1 cebola
  • 1 cullerada de Fariña
  • 100 mililitros auga
Elaboración
    Salsa
  1. Picamos a cebola ben fina e poñémola nunha tixola cun pouco de aceite. Cociñamos ata que estea ben pochada.

  2. Engadir fariña e deixar ata que estea cociñada.

  3. Agregamos medio vaso de auga, deixamos cociñar e revolvemos ata conseguir unha salsa fina.

  4. Engadimos os berberechos con parte da súa auga e seguimos cociñando, ata reducir a salsa. Reservamos.

  5. Canelón
  6. Batemos dous ovos para cada canelón, engadimos sal.

  7. Nunha tixola antiadherente, cun pouco de aceite, facemos as tortillas francesas, cociñándoas por ambos os lados.

  8. Poñemos cada tortilla nun prato, colocamos un taco de queixo no medio e enrolamos para facer os canelones.

  9. Enrolamos cada canelón con dous ou tres liscos de xamón e espolvoreamos con queixo relado.

  10. Canelón-de-tortilla-e-queixo-Recetas-Demillo

    Gratinamos uns minutos no forno.

  11. Canelón-de-queixo-Recetas-Nadal-Demillo

    Empratamos colocando o canelón no prato e acompañando coa salsa de berberechos.