Ovos de galiñas alimentadas a base de millo
Biscoito de millo, limón e orujo

Biscoito de millo, limón e orujo

Biscoito de millo, limón e orujo

Biscoito-de-millo-receitas-de-romaria pinit

Biscoito de millo, limón e orujo

Dificultad: Intermedio Tiempo de preparación 20 minuto(s) Tiempo de cocción 30 minuto(s) Tiempo de descanso 20 minuto(s) Tiempo total 1 h 10 mins Porciones: 6 Mejor temporada: Adecuado durante todo el año

Descripción

Unha miga compacta, pero ao mesmo tempo esponxosa, e con esa característica cor amarela que lle dá o millo. Un capricho doce para levar de sobremesa a calquera romaría ou comida campestre. Con esta receita de biscoito, non hai decepción posible.

Ingredientes

Elaboración

  1. Poñemos o forno para prequentar a 180ºC e botamos o iogur nun bol para poder usar o vaso como medida para o resto de ingredientes. 

  2. Batemos os ovos co azucre ate que quede unha masa ben ligada.

  3. Engadimos o iogur, o fermento coa fariña tamizada, o orujo e o aceite. Batemos ben cada vez que engadimos un novo ingrediente. 

  4. Seguimos batendo ata ter unha masa homoxénea e fina.

  5. Untamos un molde con manteiga e fariña. Envorcamos a mestura no molde.

  6. Enfornamos durante 30-35 minutos a 180ºC.

  7. Desmoldamos, deixamos arrefriar e espolvoreamos con azucre glass. ¡E sobremesa lista para irse de romaría!

Palabras claves: Romaría, sobremesa, biscoito
Deixa unha resposta

Your email address will not be published.