Sobremesas de Entroido
Catro receitas tradicionais do Entroido galego
Xa está aquí una das festas máis emblemáticas de Galicia: «ou Entroido», que se vive na rúa, pero tamén na mesa. As sobremesas galegas de entroido son receitas que foron pasando de xeración en xeración, con moitas variedades diferentes en cada provincia. Aquí deixámosvos unha selección con cuatro das máis típicas e deliciosas. E se queres máis receitas orixinais para calquera momento do ano, síguenos en Instagram e Facebook.

Filloas galegas de leite
Non hai « Entroido» sen filloas. As primeiras referencias claras desta sobremesa remóntanse á época romana, pero hai indicios de que xa os pobos celtas podían preparar algo parecido.

Orellas de Entroido
Outro clásico na mesa de entroido en Galicia. O seu nome débese a que a súa forma lembra ás orellas do porco, e a súa orixe parece estar relacionado co xaxún da coresma.

Chulas de pan con leite e canela
Non son tan coñecidas como as chulas de cabaza, pero en entroido son típicas en zonas de Galicia como a Mariña lucense. Ademais, é unha receita de aproveitamento.

Bica de nata de Ourense
Este biscoito é un das sobremesas máis típicas dos entroidos en Ourense, con versións diferentes en pobos de gran tradición como Laza, Trives ou Castro Caldelas.