Sobremesas de Entroido
Receitas tradicionais do Entroido galego
Xa está aquí una das festas máis emblemáticas de Galicia: «ou Entroido», que se vive na rúa, pero tamén na mesa. As sobremesas galegas de entroido son receitas que foron pasando de xeración en xeración, con moitas variedades diferentes en cada provincia. Aquí deixámosvos unha selección con algunhas das máis típicas e deliciosas. E se queres máis receitas orixinais para calquera momento do ano, síguenos en Instagram e Facebook.
Filloas galegas de leite
Non hai « Entroido» sen filloas. As primeiras referencias claras desta sobremesa remóntanse á época romana, pero hai indicios de que xa os pobos celtas podían preparar algo parecido.
Orellas de Entroido
Outro clásico na mesa de entroido en Galicia. O seu nome débese a que a súa forma lembra ás orellas do porco, e a súa orixe parece estar relacionado co xaxún da coresma.
Flores de Entroido
Outro dos clásicos do entroido en Galicia. Crocantes e deliciosas, a súa forma de flor conséguese cun molde de ferro. La Cocina de Frabisa móstranos como elaboralos.

Chulas de pan con leite e canela
Non son tan coñecidas como as chulas de cabaza, pero en entroido son típicas en zonas de Galicia como a Mariña lucense. Ademais, é unha receita de aproveitamento.

Bica de nata de Ourense
Este biscoito é un das sobremesas máis típicas dos entroidos en Ourense, con versións diferentes en pobos de gran tradición como Laza, Trives ou Castro Caldelas.
Rosquillas de anís fritidas
É outra das receitas tradicionais do entroido, que se foron transmitindo de xeración en xeración. Fáciles de cociñar, prepáranse por toda Galicia.