Por que é bo comer ovos na terceira idade
Envellecer é lei de vida. Os cambios no noso organismo polo paso dos anos son inevitables, pero seguir unha boa dieta pode axudarnos a manternos saudables e a vivir máis. Os ovos son un aliado. Comer ovos na terceira idade ten moitos beneficios, o xute de enerxía que necesitas a esa idade!
O ovo, polo seu elevado valor nutricional, a calidade dos seus compoñentes e a súa versatilidade culinaria, ten un especial interese en persoas da terceira idade.
Ter unha dieta rica en ovos achega nas persoas da terceira idade cantidades significativas de proteínas, lípidos, omega 3, colina (importante para a memoria), luteína (un antioxidante natural), acedo siálico ( antiinflamatorio) e carotenos, que minoran o risco de desenvolver cataratas oculares en persoas maiores. Tamén contén minerais e case todas as vitaminas necesarias, entre elas a vitamina.
O ovo é un dos poucos alimentos que achega vitamina D en cantidade considerable. Esta vitamina é moi importante na terceira idade porque axuda ao bo funcionamento do sistema inmunitario e contribúe á absorción e utilización do calcio e o fósforo. A súa deficiencia está relacionada con enfermidades como a osteoporose ou a diminución da masa ósea.
Rompemos mitos!
Que o ovo é un alimento rico en colesterol? Pois si, pero colesterol do bo. Contén colesterol sobre toda a xema, pero non aumenta o risco de sufrir enfermidades cardíacas, ao contrario, contén elementos que limpan o corpo de colesterol dañino. Se tes alto o colesterol, tranquilo, non te alarmes! Poderás seguir comendo ovos, só debes moderar un pouco o seu consumo e preferiblemente comelos na súa versión máis sa: cocidos.
Cantos ovos son recomendables na dieta de persoas na terceira idade?
Depende un pouco do gasto enerxético. Dous ou tres ovos á semana proporcionan proteína de gran calidade para os máis maiores da casa e cobren case a terceira parte das inxestas recomendadas dos adultos na terceira idade. Entre o 7 e o 8% da enerxía diaria que necesitan os adultos sans de máis de 70 anos. Mesmo é aceptable ata un ovo diario nas persoas máis activas.
O ovo é un alimento saboroso e saudable. Debería formar parte da alimentación de todos; mozos e maiores. O Instituto Ovos Brasil fomenta o consumo deste alimento asociado cunha dieta equilibrada e estilo de vida saudable. Ademais recomenda cociñar o ovo como a mellor maneira de preparalo, xa que conserva os nutrientes e evita o crecemento das calorías adicionais. Bo proveito!
Cal é a mellor forma para comer ovo?
A mellor forma para comer ovo na terceira idade é cocido, escalfado, á prancha ou no microondas, xa que con estes cociñados apenas se lles engaden graxas. O ovo é recomendable en moitas dietas, achega proteínas ao teu organismo que xeran unha sensación de saciedade.
E con Demillo, ademais, terás o sabor e a calidade duns ovos de galiñas alimentadas ao modo tradicional, como facían as nosas avoas, con millo. Son recomendables en todas as etapas da vida. A gozar do sabor dos ovos de sempre!