Sobremesas de Entroido

Receitas tradicionais do Entroido galego

Xa está aquí una das festas máis emblemáticas de Galicia: «ou Entroido», que se vive na rúa, pero tamén na mesa. As sobremesas galegas de entroido son receitas que foron pasando de xeración en xeración, con moitas variedades diferentes en cada provincia. Aquí deixámosvos unha selección con algunhas das máis típicas e deliciosas. E se queres máis receitas orixinais para calquera momento do ano, síguenos en  InstagramFacebook.

Filloas galegas de leite

Non hai « Entroido» sen filloas. As primeiras referencias claras desta sobremesa remóntanse á época romana, pero hai indicios de que xa os pobos celtas podían preparar algo parecido.

Orellas de Entroido

Outro clásico na mesa de entroido en Galicia. O seu nome débese a que a súa forma lembra ás orellas do porco, e a súa orixe parece estar relacionado co xaxún da coresma.

Flores de Entroido

Outro dos clásicos do entroido en Galicia. Crocantes e deliciosas, a súa forma de flor conséguese cun molde de ferro. La Cocina de Frabisa móstranos como elaboralos.

Sobremesas-de-entroido-Demillo

Chulas de pan con leite e canela

Non son tan coñecidas como as chulas de cabaza, pero en entroido son típicas en zonas de Galicia como a Mariña lucense. Ademais, é unha receita de aproveitamento.

Sobremesas-de-entroido-Demillo

Bica de nata de Ourense

Este biscoito é un das sobremesas máis típicas dos entroidos en Ourense, con versións diferentes en pobos de gran tradición como Laza, Trives ou Castro Caldelas.

Rosquillas de anís fritidas

É outra das receitas tradicionais do entroido, que se foron transmitindo de xeración en xeración. Fáciles de cociñar, prepáranse por toda Galicia.

Achégate á festa do Entroido galego

Os Entroidos máis tradicionais de Galicia, con recoñecemento de Interese Turístico