Cinco irresistibles sobremesas de Semana Santa

Cinco irresistibles sobremesas de Semana Santa

Chega a Semana Santa! Época de procesións, nazarenos, vacacións, reencontros…pero tamén de moita comida! Para que poñas a “guinda” doce ás reunións familiares dos próximos días, deixámosche as nosas cinco receitas favoritas entre as sobremesas de Semana Santa máis tradicionais.

Aquí deixámosche a nosa selección de sobremesas para Semana Santa. Encantaranche!

TORRIJAS

É o máis típico das sobremesas de Semana Santa e un dos primeiros doces dos que se ten constancia, xa na época dos romanos. A súa vinculación coa Semana Santa ten varias teorías, pero todas teñen que ver con que sexa unha receita sinxela e de aproveitamento.

Algunhas fontes din que se empezaron a facer en Semana Santa para aproveitar o pan, que durante a Semana Santa consumíase menos porque non se podía comer carne. Outras, en cambio, apuntan a que foi un alimento pensado para encher o estómago durante os días de abstinencia.

Sexa cal for a súa orixe, a receita traspasou xeracións e segue sendo un dos manxares máis demandados nestas datas.

Facer unhas boas torrijas, aínda que ten os seus trucos (como usar uns ovos de calidade), está ao alcance de calquera. Segue a nosa receita e verás que fácil.

sobremesas-de-semana-santa-torrijas

LEITE FRITO

Outra das “sobremesas de tixola” máis coñecidos e tradicionais da Semana Santa é o leite frito. Aínda que é unha sobremesa que se pode facer en calquera momento do ano, como se serve quente, adoita asociarse aos meses de febreiro, marzo e abril.

A súa orixe posiblemente é árabe, e a súa preparación (do mesmo xeito que o das torrijas) é relativamente sinxela e económica. Só necesitas uns poucos ingredientes: leite, ovos, maicena, azucre, fariña e canela. Ademais, podes engadirlles un pouco de nata, como fai A Cociña de Frabisa nesta receita con ovos Demillo.

BUÑUELOS DE CORESMA

Seguimos dentro do top de sobremesas de Semana Santa cos buñuelos de vento, outra deliciosa e sinxela receita de tixola. Os típicos de Coresma que se aromatizan con viño, limón (ou algún outro cítrico) e grans de anís.

A súa orixe tamén parece ser árabe, aínda que outras teorías falan de que a palabra buñuelo ven de “puñuelo”, unha bóla de masa que os romanos elaboraban cos puños. Hoxe en día son moi típicos de Coresma e en moitos casos van recheos de crema.

Podes facer os tradicionais, como os desta receita de Directo al Paladar, ou facer a versión rechea de crema pasteleira, tamén moi típica desta época e absolutamente deliciosa.

Postres-de-semana-santa

ÓSOS DE SANTO

Igual che soan como receita de Todos os Santos, pero é tamén unha das sobremesas de Semana Santa máis habituais. Os inicios deste doce simbolizaba unha forma de honrar a aqueles que xa non están, e de demostrarlles amor. A primeira receita documentada aparece no ano 1611, nun libro de receitas do xefe de cociña do rei Felipe II

E que son os ósos de santo? Unha especie de mazapán recheo tradicionalmente de crema de xema. Para elaboralos só necesitas 5 ingredientes: ovos, azucre, améndoa, auga e ralladura de limón. Mira esta receita de Recetas de rechupete e anímate.

Ademais, como non leva fariña é unha sobremesa apta para celíacos!

Postres-de-semana-santa

LARPEIRA

E na nosa selección de sobremesas de Semana Santa non podía faltar un toque galego. A larpeira ou larpeirada é un dos doces máis famosos de Galicia (e tamén de España). Pódelo atopar durante todo o ano nas pastelerías e panaderías galegas—especialmente na zona de Ferrol e de Monforte de Lemos—, pero esta é unha das épocas do ano en que máis se consome.

É unha receita moito máis elaborada que as anteriores, pero o sabor merece a pena. Segue esta receita de La Cocina de Frabisa.

Deja una respuesta

Your email address will not be published.