7 trucos infalibles para conseguir o biscoito perfecto

7 trucos infalibles para conseguir o biscoito perfecto

Xa tes a arte facer biscoitos controlado para que sempre che saian esponxosos e suculentos? Aquí dámosche algúns consellos para que consigas enfornar o biscoito perfecto. Contámoscho!

Se fiel á receita

A todos nos gusta improvisar na cociña, pero a repostería é unha ciencia bastante exacta, polo que se queres conseguir un biscoito perfecto o mellor é ser o máis fiel posible á receita: pon as cantidades que di, os mesmos ingredientes e respectar os tempos. E se cambias algo, ten en conta as proporcións, se engades algún ingrediente líquido reduce esa cantidade noutro dos ingredientes líquidos, e o mesmo cos secos.

Prepara os ingredientes con antelación

Para poñerse ao choio é bo ter todos os ingredientes preparados e a temperatura ambiente. Recomendámosche que os que estean na neveira (como os ovos ou a manteiga) sáquelos cuns 30 minutos de antelación, para que se temperen. O contraste de temperaturas pode facer que se corte a masa ou que non consigas a textura adecuada.

Airear os ovos

Os ovos son un dos ingredientes crave na preparación dun biscoito perfecto. Ademais de sacalos con antelación da neveira, tes que batelos da maneira correcta.  Para que o biscoito quede esponjoso é importante airealos ben, é dicir, batelos ata que obteñas unha mousse esbrancuxada, esponjosa. Se os bates a man, mellor cunha balea, e se é con batedora (tamén con balea) ou robot de cociña, recomendámosche bater uns 5 minutos a velocidade media.

E se tes que separar claras e xemas, ten en conta estes consellos e lembra que, salvo que a receita diga o contrario, as claras a piques de neve incorpóranse ao final á masa e mestúranse de abaixo cara arriba, con movementos envolventes.

receta-quiche-Demillo

Tamizar a fariña

Pasar a nosa fariña por un tamiz antes de comezar é unha recomendación básica á hora de preparar o noso biscoito, xa que así conseguimos separala adecuadamente de restos ou impurezas. Con iso evitaremos grumos e obteremos unha textura moito máis fina, suave e homoxénea. Este método é recomendable tanto coa fariña como co fermento en po, o bicarbonato…

Non bater demasiado a masa

Ás veces a nosa tendencia é pensar que ‘canto máis batemos, mellor’, pero non é exactamente así. É importante unificar ben os ingredientes da masa para obter un resultado homoxéneo, pero tampouco hai que bater en exceso, xa que isto provoca que a masa sexa moito máis líquida e teña menos forza. No caso de que non che quedou o resultado que esperabas, podes engadir un pouco máis de fariña para espesar a mestura.

Enharina o molde

Preparar o molde no que vas enfornar o biscoito é outro paso importante, para evitar que se pegue e rompa ao desmoldar. Podes untar o molde con manteiga ou aceite, asegurándoche de que cobres ben toda a superficie.  E cando o teñas ben engraxado, agrega fariña. Cobre tamén toda a superficie do molde, para que se vaia pegando á graxa, e logo retira o sobrante.

Non desmoldes inmediatamente

Sabemos que cheira súuper ben e estás a desexar sacar o teu biscoito do molde para probalo, pero isto podería facer que o resultado final non sexa o que máis esperas.Recomendámosche esperar uns 15 minutos a que se arrefríe. Así será máis sinxelo retirar o molde e evitar que o biscoito rompa. Todo apuntado? Pois agora toca poñelo en práctica con algunha das nosas receitas de biscoito, como este de millo, limón e orujo.

Bizcocho-de-millo-limón-orujo

Deja una respuesta

Your email address will not be published.