Ovos de galiñas alimentadas a base de millo
Como preparar e gardar a comida para a túa comida campestre

Como preparar e gardar a comida para a túa comida campestre

Pensando en facer unha comida campestre? Con todas as festas e romarías que se celebran no verán e as marabillosas praias e recunchos que hai para comer fóra, deberías. Aquí deixámosche algúns consellos para que a organices e para que os teus pratos cheguen en perfecto estado.

O primeiro, por suposto, pensar no menú. Receitas fáciles de empaquetar, fáciles de transportar e fáciles para comer. No noso especial de receitas de romaría, tes opcións para todos os gustos: tortillas co seu toque galego, sándwichs para os que opten por unha comida rápida e sinxela, ensaladas, sobremesas…

Por separado e refrixeradas

E como levar estes pratos? Garda cada receita por separado, en fiambreras e recipientes de plástico, aceiro inoxidable ou cristal que pechen ben e de maneira hermética. Así evitarás que uns alimentos mestúrense cos outros, consérvense mellor e prodúzanse fugas que ensucien o resto das cousas.

Os pratos máis frescos, como os ovos recheos, as ensaladas ou todos os que conteñan algunha salsa, como a maionesa, recomendámosche que uses sempre unha neveira portátil ou bolsas isotérmicas para que estean refrixerados e non se estraguen coa calor. Para manter a temperatura nestas neveiras e evitar que o xeo solte líquido, usa bloques compactos ou bolsas de xel especiais para elas. Colócaos preto dos alimentos que necesiten máis frío, para garantir unha boa conservación.

Importante! Non metas a comida na neveira cando aínda estea quente ou tépeda, espera a que se arrefríe (se é necesario no frigorífico da túa casa) e logo gárdaa.

Para as ensaladas, ademais de gardalas na neveira, é mellor que leves os aliños por separado, en botes pechados, e bótelos no momento no que vas comer.

A tortilla, callada

Se es un amante da tortilla e non concibes unha comida campestre sen ela, es do noso club! Pero aínda que nos encantan as tortillas das que sae o ovo líquido, para levarche de picnic, á praia ou de romaría a nosa recomendación é que optes por callala ben. Así se conservará mellor.

E cando chegues ao lugar da comida campestre, se aínda non ides empezar a comer, procura deixar a cesta e a neveira cos alimentos nunha zona o máis sombreada posible. Con estes consellos, só quédache buscar unha manta, encher a cesta e a neveira… e elixir destino!

Deixa unha resposta

Your email address will not be published.